Į ištirpdytą sviestą suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps, tada sudėkite grietinę. Užmaišykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite pyrago įdarus. Aguonų įdarui pieną užkaitinkite, išmaišykite jame cukrų. Kai pienas užvirs, suberkite manus ir maišydami išvirkite skystą manų košę. Suberkite aguonas, įmaišykite sviestą ir atvėsinkite. Varškės įdarui varškę pertrinkite per sietelį ir išplakite su kiaušinių tryniais. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, sudėkite minkštą sviestą, supilkite sviestą, citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą torto formą, išlyginkite ir padarykite kraštus. Sukrėskite aguonų įdarą, viduryje padarykite nedidelį įdubimą, į jį sudėkite varškės įdarą. Obuolius supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis ir įspauskite į įdarus. Kepkite pyragą apie 40 min. 190 ºC orkaitėje. Skanėstą valgykite tik visiškai atvėsusį, kad įdarai spėtų sutvirtėti.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos