Columbus +28,9 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 21 Rgs 2024
Columbus +28,9 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 21 Rgs 2024

Varškės ir obuolių pyragas

2014/09/26

INGREDIENTAI: Pyrago pagrindui:
  • 180 g sviesto
  • 1 ½ šaukšto grietinės
  • 2 šaukštai cukraus
  • 2–3 stiklinės miltų
  • druskos
Aguonų įdarui:
  • 100 g aguonų
  • 125 ml pieno
  • 1 šaukštas sviesto
  • 1 šaukštas manų
  • 70 g cukraus
Varškės įdarui:
  • 500 g varškės
  • 120 g cukraus
  • 3 kiaušinių tryniai
  • 3 šaukštai pieno
  • 75 g minkšto sviesto
  • 3 šaukštai krakmolo
  • 1 citrinos sultys
  • 1 šaukštelis vanilinio
  • cukraus
Dar reikės:
  • 3 obuolių

Į ištirpdytą sviestą suberkite cukrų ir druską. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps, tada sudėkite grietinę. Užmaišykite minkštą tešlą, kuri neliptų prie rankų. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą, kol gaminsite pyrago įdarus. Aguonų įdarui pieną užkaitinkite, išmaišykite jame cukrų. Kai pienas užvirs, suberkite manus ir maišydami išvirkite skystą manų košę. Suberkite aguonas, įmaišykite sviestą ir atvėsinkite. Varškės įdarui varškę pertrinkite per sietelį ir išplakite su kiaušinių tryniais. Suberkite cukrų, vanilinį cukrų, krakmolą, sudėkite minkštą sviestą, supilkite sviestą, citrinos sultis ir gerai išmaišykite. Tešlą dėkite į kepimo popieriumi ištiestą torto formą, išlyginkite ir padarykite kraštus. Sukrėskite aguonų įdarą, viduryje padarykite nedidelį įdubimą, į jį sudėkite varškės įdarą. Obuolius supjaustykite stambesnėmis skiltelėmis ir įspauskite į įdarus. Kepkite pyragą apie 40 min. 190 ºC orkaitėje. Skanėstą valgykite tik visiškai atvėsusį, kad įdarai spėtų sutvirtėti.

 
Dalintis