Naujų skonių ieškantys mažieji aludariai „Vilkmergės alus“ gurmanams pateikė malonią staigmeną – pristatė riboto leidimo „Vilkmergės Grand Cru Senovinis“. Pagal seniausią vokišką receptą išvirtas Altbier tipo nepasterizuotas alus XVIII a. tradicijas puoselėjančios daryklos rūsiuose brendo daugiau kaip pusę metų ir yra pirmasis Grand Cru kategorijos alus Lietuvoje. Vos kelis tūkstančius kolekcinių butelių neilgą laiką bus galima įsigyti didžiosiose „IKI“ parduotuvėse.
„Būdami maži, gaminame nedideles partijas alaus, todėl galime daugiau eksperimentuoti. Šimtametes tradicijas deriname su naujų, originalių skonių paieškomis. „Grand Cru Senovinis“ – taip pat sėkmingo eksperimento rezultatas. Nusprendėme nedidelę dalį pavasarį išvirto „Vilkmergės Senovinis“ alaus brandinti ilgiau. Ištisus pusę metų kasdien stebėjome, kaip kinta alaus spalva, tekstūra, nuolat ragavome ir vertinome skonį bei aromatą. Nerimavome, tačiau bandymas pavyko. Laikas šiam alui suteikė brandų išlaikytą skonį, sodrų vario atspalvį ir subtilų riešutinį poskonį. Šiuo alumi išties didžiuojamės, todėl ir pavadinome jį Grand Cru, kas prancūziškai reiškia išskirtinį, didįjį derlių“, - aiškino „Vilkmergės alaus“ vadovas Ramūnas Blazarėnas.
Kolekcinėje pakuotėje pateikiamo „Vilkmergės Grand Cru Senovinis“ išvirta vos 3600 kvortos (0,82 l) talpos butelių. Jų galima įsigyti tik didžiosiose „IKI“ parduotuvėse. Daryklos vadovo teigimu, bendradarbiauti su šiuo mažmeninės prekybos tinklu pasirinkta dėl to, kad ir jis orientuojasi į išskirtinės kokybės asortimento užtikrinimą pirkėjams.
„Džiaugiamės, kad esame vienintelis iš didžiųjų prekybos tinklų, galintis savo pirkėjams pasiūlyti šį naują, mūsų partnerių alų. Skiriame ypatingą dėmesį produktų asortimento išskirtinumui ir produkcijos kokybei, tad tikimės, kad mūsų pirkėjai teigiamai įvertins naująjį alų“, – teigia prekybos tinklo „IKI“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.
„Vilkmergės alaus“ asortimente iš viso jau 6 pagal senovines lietuviškas receptūras gaminamos alaus rūšys. Ateityje mažieji aludariai ketina ieškoti naujų originalių skonių ir juos pristatyti vartotojams.