Didžiausia riziką kelią mikrobiologiniai pavojai, tai verotoksiną gaminančios bakterijos Escherichia coli (STEC) bei kitos sveikatai pavojingos bakterijos: Salmonella spp., Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, enterotoksigeninė Yersinia spp., Campylobacter spp. ir Clostridium spp. Taip pat tai pelėsiai, tokie kaip Aspergillus spp. ir Penicillium spp., galintys gaminti mikotoksinus, kai sąlygos tam yra palankios. Mikrobiologinės taršos galima išvengti laikantis atitinkamų reikalavimų.
Europos maisto saugos tarnybos (EFSA) pateiktoje mokslinėje nuomonėje dėl brandintos mėsos mikrobiologinių pavojų teigiama, kad brandinta mėsa nekelia didesnio pavojaus visuomenės sveikatai nei šviežia mėsa, jei paisoma tam tikrų reikalavimų. Į EFSA išvadas atsižvelgdama Europos Komisija priėmė deleguotąjį reglamentą (ES) 2024/1141, kuriame nustatė mėsos brandinimo reikalavimus ir specialiąsias priemones mėsos brandinimui.
Detalesnę informaciją apie mėsos brandinimui taikomus reikalavimus ir specialiąsias priemones galite rasti VMVT interneto svetainės puslapyje.
Mėsos pusgaminiams, kurie bus sausai brandinami, taikomi tokie patys reikalavimai kaip ir mėsos brandinimui.
VMVT informacija
Asociatyvi 123rf nuotr.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos