Porų troškinys

  • 1 didesnė morka
  • 5–6 porų stiebai
  • pusės citrinos sulčių
  • 1 nedidelė stiklinė šviežiai spaustų apelsinų sulčių
  • 10 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • saujelė ryžių
  • pusės šaukštelio cukraus, druskos

Porų stiebus supjaustome dviejų trijų pirštų pločio ilgio gabaliukais, pjauname įstrižai. Panašaus ilgio gabaliukais susmulkiname ir perpjautą išilgai morką. Daržoves ir nuplautus ryžius dedame į platų puodą ir užpilame 5 šaukštais alyvuogių aliejaus. Pakepiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Tada supilame šviežiai spaustas apelsinų ir citrinų sultis. Jei neturite apelsinų, tinka ir vanduo ar vištienos sultinys. Pagardiname druska ir cukrumi, išmaišome, ant viršaus užpilame dar 5 šaukštus aliejaus ir ant silpnos ugnies troškiname 20 min.