Šokoladinis tortas Nr. 2

Tortas taip vadinamas todėl, kad visko produktų sąraše po du.

Biskvitui:
• 2 kiaušinių
• 2 stiklinių cukraus
• 2 šaukštelių kepimo miltelių
• 2 stiklinių pieno
• 2 stiklinių aliejaus
• Kakavos – tiek, kad būtų pakankamai rudas

Glajui:
• 200 g riebios grietinėlės
• 200 g juodojo šokolado

Biskvito produktus gerai sumaišome ir, tešlą supylę į skardą, kepame 180 ºC temperatūroje, kol įkištas pagaliukas bus sausas ir ant jo matysis stamboki trupiniai. Atsargiai, neperkepkite – pyragas neturi būti išdžiūvęs!

Kol biskvitas kepa, gaminame glajų. Užverdame grietinėlę, sudedame šokoladą ir maišome, kol masė taps vientisa. Svarbiausia – šios masės neišragauti, nes nebeturėsite kuo puošti torto! Iš orkaitės išimtą karštą biskvitą subadome šakute ir užpilame karštu glajumi. Palaukiame, kol atvės, tada dedame į šaldytuvą.

Kad naktį tortas išliktų sveikas, šaldytuvą užrakiname, o raktą atiduodame kaimynui, nes naktimis į galvą ima lįsti įvairios mintys!