

- 6 vidutinio dydžio baltieji svogūnai
- 100 g tarkuoto kietojo fermentinio sūrio
- 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos
- 1 l daržovių sultinio
- 1 šaukštelis miltų
- 1–2 šaukštai sviesto arba aliejaus
- 1 laurų lapas
- 1 šalavijų lapelis
- 1–5 čiobrelių šakelės
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- riebalų kepti
Atšildykite šaldytą sluoksniuotą tešlą. Svogūnus supjaustykite nestorais griežinėliais ir su 2 čiobrelių šakelėmis, šalavijų lapeliu kepinkite apie 8 min. įkaitintuose riebaluose, vis pamaišykite. Išimkite čiobrelius, šalaviją. Svogūnus pabarstykite miltais ir išmaišykite. Smarkiai maišydami supilkite į juos karštą sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie 40 min. Dažnai pamaišykite. Į pabaigą sriubą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir pavirkite dar kelias minutes ant stiprios ugnies, kol ji sutirštės. Suberkite sūrį, išmaišykite ir sukrėskite į karščiui atsparius indelius. Iš sluoksniuotos tešlos padarykite dangtelius ir jais užspauskite indelius. Pašaukite juos į vidutinio karštumo orkaitę ir kepkite, kol dangteliai gražiai išsipūs. Sriubą į stalą patiekite iš karto.