(Saltimbocca alla Romana)
• 300 g veršienos (turėtų būti 4 gabalėliai) • 4 gabalėliai pjaustyto prosciutto crudo – itališko žalio kumpio • 4 šalavijo lapai • 50–60 g sviesto • 1 stiklinė baltojo vyno • 50 g miltų • 20 g vandens • 20 g pirmo spaudimo alyvuogių aliejaus • pipirų • 4 dantų krapštukų kumpiui prismeigti
Išmušame veršienos gabalėlius. Ant kiekvieno gabalėlio uždedame kumpio riekelę, o ant jos – gerai nuplautą ir išdžiovintą šalavijo lapą. Šalavijas ir kumpis prismeigiamas dantų krapštuku. Į dubenį įberiame miltų ir truputį pavoliojame veršienos gabalėlius ta puse, kurioje nėra kumpio.
Keptuvėje pakaitiname sviestą ir greitai kepame veršieną, iš pradžių pusę su kumpiu, o paskui – pusę su miltais. Po kelių minčių supilame vyną, suberiame pipirus, dar po kelių minučių baigiame kepti mėsą. Ją išimame, paliekame plačiame negiliame inde šiltai ir toje pačioje keptuvėje ruošiame padažą: dedame 10 g sviesto, įpilame vandens ir leidžiame padažui ant mažos ugnies sutirštėti.
Padažą pilame ant mėsos ir patiekiame į stalą. Paprastai saltimbocca patiekiamas tik su padažu, be garnyro, kaip antras patiekalas, tačiau jei norite, puikiai tiks orkaitėje keptos bulvės.
Saltimbocca galima gaminti ir iš vištienos arba jautienos.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos