Grikių troškinys su jautienos kukuliais

Kukuliams:

  • 300 g maltos jautienos
  • 1 svogūnas
  • 100 g batono minkštimo
  • 50 ml grietinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 bulvė
  • 1 kiaušinio trynys
  • druskos
  • pipirų
  • rozmarinų
  • petražolių

Puodeliams:

  • 200 g grikių
  • 1 morka
  • 2 salierų kotai
  • 1 svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto

Batoną užpilkite grietinėle. Svogūną ir česnaką susmulkinkite. Bulvę smulkiai sutarkuokite. Maltą mėsą sumaišykite su išmirkytu batonu, svogūnais, česnakais, bulvių tarkiais ir kiaušinio tryniu. Paskaninkite druska, pipirais, smulkintais rozmarinais ir petražolėmis. Lipdykite kukulius ir pakepinkite juos aliejuje.
Kitoje keptuvėje pakepinkite susmulkintas daržoves (morkas, salierus, svogūnus). Nuplaukite grikius. Į kepimo indelius dėkite kepintų daržovių, mėsos kukulių ir užberkite grikiais. Pasūdykite ir įpilkite tiek vandens, kad vos apsemtų grikius. Indelius uždenkite ir 40 min. troškinkite 200 oC orkaitėje. Tada atidenkite, įdėkite po gabaliuką sviesto, pabarstykite petražolėmis ir rozmarinais. Uždenkite ir palikite dar 7 min. pastovėti šiltoje orkaitėje. Prieš patiekdami išmaišykite.