Keksiukai su kvapiomis vyšniomis

  • 165 g minkšto sviesto
  • 260 g miltelinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • 200 g miltų
  • 5 g kepimo miltelių
  • 80 g kukurūzų krakmolo
  • 15 ml pieno
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus
  • druskos
  • 25 g maltų pistacijų

vyšnioms:

  • 500 g vandens
  • 100 g cukraus
  • 250 ml apelsinų sulčių
  • 1 šaukštelis malto kardamono
  • 1 žvaigždinis anyžius
  • 1 vanilės ankštis
  • 150 g vyšnių be kauliukų (gali būti šaldytos)

Sulaistyti:

  • 120 ml vandens
  • 60 g cukraus
  • 20 ml citrinų sulčių
  • 10 ml vyšnių sulčių

Aptepti:

  • 60 g abrikosų džemo
  • 100 g smulkintų pistacijų

Papuošti:

  • vyšnių (gali būti šaldytos)

Pirmiausia paruoškite vyšnias. Supilkite visas sirupo sudedamąsias dalis į prikaistuvį ir statykite ant ugnies. Kai užvirs, suberkite vyšnias ir virkite 1 min. Palikite uogas sirupe 1–1,5 val., paskui nuvarvinkite. Minkštą sviestą išplakite su milteliniu cukrumi iki baltumo. Plakdami po vieną įmaišykite kiaušinius, paskui pieną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, krakmolu, žiupsneliu druskos, maltomis pistacijomis ir vaniliniu cukrumi. Miltų mišinį įmaišykite į sviesto ir kiaušinių masę. Tešlą padalykite perpus. Vieną jos dalį dėkite į kelias mažas keksiukų formas arba į vieną didelę, sudėkite nuvarvintas vyšnias. Jas uždenkite likusia tešla. Keksiukų formos turi būti pripildytos ne daugiau kaip du trečdalius. Kepkite 170 oC orkaitėje apie 40 min., nelygu, koks jų dydis. Keksiukams sulaistyti užvirkite vandenį su cukrumi, tada supilkite citrinų ir vyšnių sultis. Užvirkite ir atvėsinkite. Sirupu sulaistykite keksiukus. Abrikosų džemą truputį pašildykite ir smarkiai maišykite, kad jis suskystėtų. Kai sirupas susigers, keksiukus aptepkite abrikosų džemu ir apibarstykite smulkintomis pistacijomis. Papuoškite vyšniomis.