Keptas viščiukas su obuoliais ir čiobreliais

  • 1 viščiukas

Marinatui:

  • 100 g druskos
  • 80 g cukraus
  • 25 g čiobrelių
  • 3 l vandens

Vidui prikimšti:

  • 2 obuoliai
  • 1 saliero stiebas
  • čiobrelių šakelių
  • druskos
  • pipirų

Užkaiskite puodą vandens, suberkite druską ir cukrų. Kai užvirs, sudėkite čiobrelius ir nukelkite puodą nuo ugnies. Atvėsinkite. Į šaltą marinatą dėkite viščiuką ir šaltai laikykite 5 val., ištraukę nusausinkite jį. Obuolius supjaustykite ketvirtadaliais, susmulkinkite salierą. Viščiuko vidų dar truputį patrinkite druska, pipirais ir prikimškite obuolių, salierų ir čiobrelių šakelių. Viršų pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais. Viščiuką kepkite 210 oC orkaitėje 20 min., paskui apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 180 oC ir dar kepkite 30–40 min.