Lapinių burokėlių suktinukai su tešlos ir mėsos įdaru (šveicarų capuns)

  • 1,5 kg lapinių burokėlių
  • 100 g svogūnų
  • 35 g sviesto
  • 100 g į saliamį panašios šveicariškos dešros (Landjager)
  • 100 g šveicariškos vytintos jautienos (Bundnerfleisch)
  • 100 g į saliamį panašių dešryčių (Salzis)
  • 50 g petražolių
  • 2 mėtų šakelės
  • 350 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 1 kiaušinio trynys
  • 100 g liesos varškės
  • 350 ml pieno
  • 250 ml daržovių sultinio
  • 300 g „Kalnų“ sūrio (tinka ir kitoks kietasis sūris)
  • druskos
  • maltų pipirų

Svogūnus nulupkite, supjaustykite kubeliais, pakepinkite svieste ir leiskite atvėsti. Dešras, vytintą jautieną supjaustykite gabaliukais. Petražoles, mėtas smulkiai sukapokite. Burokėlių lapus atskirkite nuo kotelių. Trumpam lapus pamerkite į karštą vandenį, ištraukite ir iš karto panardinkite į ledinį, kad lapai neprarastų gražios spalvos. Nudžiovinkite. Iš miltų, kiaušinių, trynio, varškės, 100 ml pieno ir žiupsnelio druskos sumaišykite tąsią tešlą. Įmaišykite į ją pakepintus svogūnus, jautienos ir dešrų gabaliukus, paskaninkite druska, pipirais. Po 40–50 g įdaro vyniokite į burokėlių lapus ir susukite į suktinukus. Sudėkite juos į kepimo indą. Daržovių sultinį ir likusį pieną užvirinkite ir užpilkite juo suktinukus, pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 200 ºC orkaitėje 20–25 min., kad sūris išsilydytų.