Makaronų ir kukulių apkepas

INGREDIENTAI

Kukuliams:

  • 350 g maltos kiaulienos
  • 500 ml mėsos sultinio
  • 1 kiaušinis
  • 1 didesnė džiovinto batono riekelė
  • 1–2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1 česnako skiltelė
  • 1/2 šaukštelio smulkintų džiovintų petražolių
  • 1/2 šaukštelio smulkintų džiovintų raudonėlių
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Apkepui:

  • 200–250 g ilgųjų makaronų
  • 1/4–1/2 žalios paprikos
  • 1/2 stiklinės pjaustytų svogūnų
  • 1/2 stiklinės tarkuoto fermentinio sūrio
  • 1/2 stiklinės smulkintos mocarelos
  • 2 kiaušiniai
  • 500 ml pomidorų
  • padažo
  • aliejaus kepti

Į mėsą sudėkite šiltame vandenyje pamirkytą, nuspaustą ir sumaigytą batoną, smulkiai tarkuotą sūrį, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, pasūdykite ir gerai suminkykite. Iš mėsos darykite nedidelius kukuliukus. Puode užvirinkite sultinį, sumeskite į jį kukulius. Sumažinkite ugnį, uždenkite puodą ir virkite apie 15 min. Kukulius išgriebkite ir gerai nuvarvinkite. Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio, nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Keptuvėje įkaitintame aliejuje 10 min. pakepinkite svogūnus ir kubeliais supjaustytą papriką. Kiaušinius išplakite ir sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu ir 3/4 smulkintos mocarelos. Makaronus sukrėskite į riebalais pateptą kepimo indą, apliekite kiaušinių ir sūrių mišiniu, gerai išmaišykite. Ant makaronų dėkite mėsos kukulius (juos galite perpjauti pusiau). Į pomidorų padažą suberkite pakepintus svogūnus, paprikas ir apipilkite juo kukulius. Kepimo indą uždenkite folija ir 10–15 min. pašaukite į 190–200 ºC orkaitę. Foliją nuimkite, ant viršaus suberkite likusią mocarelą ir apkepą dar apie 10 min. kepkite orkaitėje, kol sūris išsilydys.