Makaronų pyragas

  • 150–200 g tuščiavidurių ilgų makaronų
  • 6 kiaušiniai
  • 60–100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 100 ml pieno arba grietinėlės
  • keli pomidorai
  • keli didesni brokolių žiedynai
  • 1 mėlynasis svogūnas
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • muskatų
  • sviesto kepti

Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (al dente), nusunkite ir šiek tiek atvėsinkite. Galite naudoti vakarykščius makaronus. Mažesnius pomidorus perpjaukite pusiau, didesnius – ketvirčiais. Brokolius išskirstykite nedideliais žiedynais ir apvirkite sūdytame vandenyje. Nusunkite, nuvarvinkite. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol šiek tiek suminkštės. Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, pipirų ir muskatų, įmaišykite pieną ar grietinėlę. Makaronus ir daržoves sudėkite į sviestu pateptą kepimo indą, užpilkite išplaktais kiaušiniais, pašaukite į 190 ºC orkaitę ir kepkite apie 30 min. Baigdami kepti apibarstykite sūriu. Pyragas skanus ir šiltas, ir atvėsęs.