Mišrainė „Žibuoklės“

INGREDIENTAI:

300 g rūkytos vištienos
100–150 g džiovintų slyvų
po 300 g pievagrybių ir šviežių agurkų
200 g morkų
2 šaukštai majonezo
druskos
maltų pipirų
Papuošti:
1–2 kietai virtų kiaušinių tryniai
kelios saujos krekerių
ryšelis ridikėlių
sauja šviežių špinatų
(galima pakeisti rūgštynėmis
ar salotomis)
raudonųjų kopūstų sulčių

Rūkytą vištieną supjaustykite. Išbrinkintas slyvas ir morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, agurkus nedideliais kubeliais, šiek tiek palaikykite juos ir nusunkite atsiradusį skystį.
Susmulkinkite pievagrybius. Visas mišrainės sudedamąsias dalis sumaišykite su majonezu. Jei reikia, pagardinkite druska, maltais pipirais. Mišrainę sukrėskite į lėkštę, padarykite „vazonėlį“, išlyginkite paviršių, šonus apdėkite krekeriais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į raudonųjų kopūstų sultis. Kurį laiką palaikykite, kad griežinėliai taptų švelniai violetiniai (galite jų ir nedažyti), išgriebkite ir nudžiovinkite. Ant mišrainės viršaus išdėliokite špinatus, iš ridikėlių griežinėlių padarykite žibuoklių žiedelius. Į jų viduriukus įberkite kapoto kiaušinio trynio.