Rūkytą vištieną supjaustykite. Išbrinkintas slyvas ir morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, agurkus nedideliais kubeliais, šiek tiek palaikykite juos ir nusunkite atsiradusį skystį. Susmulkinkite pievagrybius. Visas mišrainės sudedamąsias dalis sumaišykite su majonezu. Jei reikia, pagardinkite druska, maltais pipirais. Mišrainę sukrėskite į lėkštę, padarykite „vazonėlį“, išlyginkite paviršių, šonus apdėkite krekeriais. Ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į raudonųjų kopūstų sultis. Kurį laiką palaikykite, kad griežinėliai taptų švelniai violetiniai (galite jų ir nedažyti), išgriebkite ir nudžiovinkite. Ant mišrainės viršaus išdėliokite špinatus, iš ridikėlių griežinėlių padarykite žibuoklių žiedelius. Į jų viduriukus įberkite kapoto kiaušinio trynio.