Morkų ir prieskoninių daržovių mišinys

  • 1 didelė morka
  • 1 mažas gabalėlis
  • saliero gumbo
  • 2 nedidelės petražolių šaknys
  • 15 cm ilgio baltoji poro dalis
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • ryšelis petražolių
  • 4–5 laurų lapeliai
  • 1 šaukštelis smulkios arba 1 šaukštas rupios druskos

Morką, salierą, svogūną ir petražolių šaknis nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Porą išilgai perpjaukite į kelias dalis ir susmulkinkite. Smulkiai supjaustykite petražoles. Visas daržoves sumaišykite su druska, pasmulkintais laurų lapeliais ir sukrėskite į paruoštus stiklainius. Daržovių masę gerai suslėkite, atsiradęs skystis turi apsemti paviršių. Indelius sandariai uždenkite ir laikykite šaldytuve. Šis mišinys ypač tinka sriubai pagardinti, taip pat padažams ar troškiniams.