Morkų lazanija

INGREDIENTAI:

  • 6 makaronų lakštai
  • 3 didelės morkos
  • 1 kiaušinio trynys
  • 2 šaukštai grietinėlės arba grietinės
  • 20 g sviesto
  • 1 šaukštelis malto kumino
  • druskos
  • maltų pipirų
  • žalumynų papuošti

Makaronų lakštus išvirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, perliekite šaltu vandeniu, kad nesuliptų, nuvarvinkite ir apdžiovinkite. Morkas sutarkuokite stambia trintuve ir apie 20 min. patroškinkite keptuvėje išlydytame svieste (galite įpilti truputį vandens). Troškintas morkas šiek tiek pasūdykite, pagardinkite pipirais, kuminu, supilkite grietinėlę, sumaišytą su tryniu ir išmaišykite. Gautą masę pertrinkite per sietelį ar sutrinkite elektriniu trintuvu. Atvėsinkite ją. Pailgos formos indą ištieskite maistine plėvele ir patepkite aliejumi. Į dugną klokite du makaronų lakštus, ant jų užtepkite sluoksnį morkų įdaro, tada vėl dėkite makaronų lakštus, ant jų – įdaro ir uždenkite makaronų lakštais. Lazanijos viršų uždenkite maistine plėvele ir paslėkite lengvu daiktu. Patiekalą palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 val. Prieš patiekdami lazaniją išimkite iš formos, supjaustykite gabaliukais ir papuoškite žalumynais. Tinka kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba skanaukite kaip užkandį.