Skardą ištieskite folija, sudėkite paprikas ir maždaug 45 min. pašaukite į 200 ºC orkaitę. Kepkite, kol jos apanglės. Tada paprikas sudėkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite pastovėti, kol atvės. Pašalinkite apdegusią odelę, paprikas nuplaukite tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, iškrapštykite sėklas ir supjaustykite plačiomis juostelėmis. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvą arba paprastą keptuvę ir sudėkite aliejumi pašlakstytus smidrus (jei naudosite šparagines pupeles arba žirnius, apvirkite sūdytame vandenyje). Kepkite smidrus 2–3 min. vis pavartydami, kol įgaus ryškiai žalią spalvą (tik neperkepkite – jie turi likti gana kieti, trapūs), paskui išgriebkite ir atvėsinkite. Į tą pačią keptuvę sudėkite nestorais griežinėliais supjaustytus batatus ir kepkite, kol suminkštės. Išimkite ir atvėsinkite juos. Sūrį ištrinkite, išplakite su grietinėle ir paskaninkite smulkintais krapais, druska, pipirais. Formą išklokite maistine plėvele ir visą dugną, kraštus ištieskite plonomis lašišos juostelėmis (galai turi karoti išorėje). Pirmiausia dėkite pusę batatų, tada juostelėmis pjaustytas raudonas paprikas. Aptepkite sūrio mase, įspauskite smidrus. Užklokite pasmulkintomis geltonomis paprikomis ir sudėkite kitą dalį batatų. Kiekvieną sluoksnį šiek tiek paspauskite. Galiausiai užlenkite lašišos juosteles ir uždenkite maistine plėvele. Viską šiek tiek paslėkite ir nakčiai dėkite į šaldytuvą. Užkandį išimkite iš formos ir supjaustykite aštriu peiliu. Prieš patiekdami į stalą gabalėlius pašlakstykite aliejumi, sumaišytu su balzaminiu actu.