Picos suktinukai

Tešlai:

  • 800 g miltų
  • 400 ml šilto pieno arba vandens
  • 25 g presuotų (arba 6 g sausų) mielių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1–1,5 šaukštelio druskos
  • žiupsnelis kitas cukraus

Įdarui:

  • 300 g saliamio arba virto kumpio
  • 300 g fermentinio sūrio
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 3–4 šaukštai pomidorų pastos
  • apie 50–60 ml vandens
  • picos prieskoninių žolelių mišinio (džiovintų raudonėlių, čiobrelių, bazilikų)
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Mieles ištirpinkite šiltame piene arba vandenyje. Suberkite miltus, sumaišytus su druska ir cukrumi, supilkite aliejų ir užminkykite tąsią ir vientisą tešlą. Ji turi nebelipti prie rankų. Pridenkite švariu rankšluosčiu ir palikite 1–1,5 val. pakilti. Kai tešlos maždaug padvigubės, perminkykite ir iškočiokite keturkampį ar stačiakampį lakštą, kurio storis turėtų būti apie 1–1,5 cm. Iš pomidorų pastos, aliejaus, prieskoninių žolelių bei vandens sumaišykite gan tirštą padažą, juo aptepkite tešlos lakšto paviršių. Išdėliokite itin plonais griežinėliais supjaustytą dešrą ar kumpį, viską pabarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir susukite ritinį. Tešlos kraštą sudrėkinkite šaltu vandeniu ir švelniai prispauskite, kad gerai priliptų. Supjaustykite ritinį maždaug 2 cm pločio griežinėliais, dėkite juos į kepimo popieriumi išklotą skardą ir palikite dar pusvalandį pakilti. Kepkite 10–15 min. 225 ºC temperatūros orkaitėje, kol paviršius gražiai apskrus.