Rizotas su sepijų rašalu ir baravykais

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė virtų rizoto ryžių
  • sauja baravykų
  • ½ stiklinės grietinėlės
  • šlakelis sepijų rašalo
  • ½ mėlynojo svogūno
  • 1 skiltelė česnako
  • 3 šaukštai morkų sulčių
  • saujelė kepintų krevečių
  • 2 šaukštai konservuotų midijų
  • 1 šaukštas sojų padažo
  • druskos, pipirų
  • saujelė smulkiai tarkuoto parmezano
  • plonai pjaustytos cukinijos

Svogūną supjaustykite kubeliais, česnaką sutarkuokite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Supjaustykite kubeliais baravykus, sudėkite į keptuvę, įpilkite sojų padažo. Vis pamaišydami suberkite ryžius, supilkite morkų sultis, sepijų rašalą ir grietinėlę. Sudėkite kepintas krevetes, konservuotas midijas. Neperkaitinkite ir nepermaišykite. Ryžiai turi būti birūs. Paskaninkite druska, pipirais. Užberkite sūrio ir papuoškite cukinijomis.