Šokoladiniai cukinijų keksiukai

  • 2 stiklinės (300–320 g) smulkiai ar stambiau sutarkuotų ir nusunktų cukinijos tarkių
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas romo
  • ¾ stiklinės cukraus
  • ¼ stiklinės obuolių tyrės
  • 1 stiklinė viso grūdo kvietinių miltų
  • ½ stiklinės kakavos miltelių
  • 1,5 šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ šaukštelio malto cinamono
  • 2–3 šaukštai stambia trintuve sutarkuoto juodojo šokolado
  • saujelė smulkintų migdolų
  • žiupsnelis druskos
  • riebalų formai patepti

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir žiupsneliu druskos, supilkite romą, sukrėskite obuolių tyrę ir išmaišykite. Atskirame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, kakava ir cinamonu. Sausų ingredientų mišinį įmaišykite į šlapiuosius ir užmaišykite tešlą. Galiausiai sudėkite tarkuotą cukiniją, riešutus, šokoladą. Gautą tešlą dėkite į keksiukams kepti skirtą skardą (ne daugiau kaip 2/3 viso tūrio) ir 30–40 min. pašaukite į 175–180 ºC orkaitę. Keksiukus atvėsinkite formelėse, paskui išimkite ir skanaukite su sirupe virtų kriaušių padažu, plakta grietinėle ar mėgstamais ledais.