Sūrio pyragas su keptais rabarbarais

  • 100 g sviesto
  • 160 g imbierinių sausainių
  • 600 g kreminio sūrio (grietinėlės ar kitokio)
  • 1 šaukštelis malto imbiero
  • 50 g šviežio imbiero
  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
  • 275 g miltelinio cukraus
  • 300 ml grietinės arba natūralaus jogurto
  • 40 g miltų
  • 1 citrina
  • 1 apelsinas
  • 1 vanilės ankštis
  • 4 kiaušiniai
  • 400 g rabarbarų

Imbierinius sausainius sutrinkite iki trupinių, sumaišykite su tirpdytu sviestu, sukrėskite į riebalais pateptą kepimo formą, suspauskite ir dėkite į šaldiklį 20 min. Sūrį gerai išsukite su cukrumi, maltu imbieru ir smulkiai supjaustytu imbieru. Sudėkite grietinę, išmaišytą su miltais, nutarkuota citrinos žievele ir išspaustomis citrinos sultimis. Suberkite iš vanilės ankšties išimtas sėklytes ir gerai viską išplakite. Galiausiai supilkite išplaktus kiaušinius ir išmaišykite. Masę supilkite ant sustingusių trupinių ir valandai pašaukite į 170 ºC orkaitę. Paskui orkaitę išjunkite, bet pyrago neištraukite (durelių nevarstykite) – leiskite jam valandą pastovėti. Labai atsargiai išimkite iš formos ir palikite visiškai atvėsti. Iškepkite rabarbarus pyragui papuošti. Nutarkuokite apelsino žievelę, išspauskite sultis. Į jas suberkite didesnę dalį tarkuotos žievelės (kitą dalį palikite papuošti), tarkuotą imbierą ir išmaišykite su cukrumi. Rabarbarus nulupkite, supjaustykite maždaug 5 cm ilgio gabaliukais, sudėkite į karščiui atsparų indą, apliekite apelsinų užpilu ir kepkite 140 ºC orkaitėje apie 30 min. Atvėsusiais rabarbarais papuoškite pyragą ir apliekite likusiu skysčiu.