Sūriu ir džiūvėsėliais įdaryti pomidorai

  • 5 vidutinio dydžio pomidorai su koteliais
  • 6 šaukštai rikotos
  • 3 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio
  • 5 šaukštai maltų džiūvėsėlių
  • 80 g sviesto
  • 2 šaukštai pesto padažo
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2–3 česnako skiltelės
  • 2 šaukštai smulkintų bazilikų
  • druskos
  • maltų pipirų

Pomidorus nuplaukite ir gražiai nupjaukite viršų. Išgremžkite minkštimą. Rikotą sumaišykite su tarkuotu fermentiniu sūriu (dalį palikite pabarstyti), pesto padažu, susmulkintais česnakais. Šio įdaro pridėkite į pomidorus. Viršutiniam sluoksniui šaltą sviestą ištrinkite su džiūvėsėlius ir sudėkite ant sūrio įdaro, užberkite po žiupsnelį bazilikų, likusio sūrio ir užvožkite nupjautomis viršūnėlėmis. Pomidorus sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą, šonus patepkite aliejumi, kad nesutrūkinėtų, ir 15–20 min. kepkite 200 ºC orkaitėje. Pomidorus patiekite šiltus, tačiau skanūs ir atvėsę.