Tiršta moliūgų ir obuolių sriuba su sūrio kamuolėliais

  • 1 l moliūgo tyrės
  • 3 dideli obuoliai
  • 1 stiklinė daržovių sultinio
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 svogūnas
  • 1–2 šaukštai sviesto
  • žiupsnelis cukraus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Kamuolėliams:

  • 150 g grietinėlės
  • sūrio
  • 150 g fermentinio
  • sūrio
  • druskos
  • maltų pipirų
  • saujelė smulkintų
  • krapų

Obuolius nulupkite, pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Nulupkite svogūną ir česnaką, juos susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir jame pakepinkite svogūną, tada sudėkite česnaką. Kai daržovės pagels, sudėkite obuolius ir pakepinkite 3–4 min. Kepdami pamaišykite, pabarstykite cukrumi. Supilkite sultinį, suverskite moliūgų tyrę, išmaišykite ir užkaitinkite iki virimo. Puodą uždenkite ir pavirkite apie 15 min. Nepamirškite sriubos pasūdyti, pagardinti maltais pipirais ir vis pamaišyti. Galiausiai viską supilkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite į vientisą masę. Fermentinį sūrį sutarkuokite smulkia trintuve ir sumaišykite su grietinėlės sūriu. Pasūdykite, pagardinkite pipirais. Iš gautos masės darykite nedidelius rutuliukus, juos apvoliokite smulkintais krapais. Supilkite sriubą į lėkštes, ant viršaus uždėkite po sūrio rutuliuką ir patiekite į stalą.