Alaus ir sūrio užtepėlė

• 0,5 kg aštraus sūrio (geriausiai tiks čederis ar į jį panašus)
• 1 šaukštas Vorčesterio padažo
• 1 ir 1/2 šaukšto garstyčių
• 1 skiltelė česnako (susmulkinta)
• 1/4 šaukšto druskos
• 1/8 šaukšto pipirų
• 2/3 puodelio alaus (rinkitės mėgstamą alų, nes jo skonis jaučiamas; jei valgys vaikai, teks naudoti nealkoholinį)

Sūrį sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite. Įpilkite Vorčesterio padažo, garstyčių, pagardinkite česnaku, druska ir pipirais. Maišydami palaipsniui pilkite alų. Maišykite, kol mišinys taps lygus ir lengvai tepamas.

Užtepėlę sudėkite į dubenį ir patiekite su krekeriais arba daržovių asorti.