

INGREDIENTAI:
- 500 g avinžirnių
- 1–2 skiltelės česnako
- 80 ml alyvuogių aliejaus
- 100 ml citrinų sulčių
- maltos paprikos
- maltų juodųjų pipirų
- druskos
- žalumynų (nebūtinai)Išmirkytus avinžirnius išvirkite šiek tiek sūdytame vandenyje (galite naudoti konservuotus), nusunkite (nedaug nuoviro palikite) ir atvėsinkite. Visas sudedamąsias dalis sudėkite į elektrinį trintuvą ir sutrinkite. Masę pagardinkite druska, pipirais. Jei užtepas per tirštas, įpilkite šiek tiek nuoviro. Sudėkite užtepą į indelį, pašlakstykite aliejumi, pabarstykite paprika, smulkintais žalumynais ir patiekite su laužytomis pitomis, šviežiomis daržovėmis arba užtepo pridėkite į paplotėlių vidų.