Glazūruota šoninė

1,3–1,5 kg šoninės
• 1/2 citrinos sultys
• 1 a. š. rudojo cukraus
• 1 a. š. paprikos miltelių
• 3 v. š. sojos
• 4 česnako skiltelės
• žiupsnelis druskos
• 0,5 a. š. aitriosios paprikos miltelių
• 2 v. š. baltojo vyno acto
• 3 v. š. aliejaus
• 3 v. š. medaus

Iš vakaro šoninę pusvalandį apverdame. Ištraukiame iš sultinio ir paliekame vėsti.

Gaminame glazūrą. Iš visų išvardintų produktų su smulkintuvu pagaminame tyrę, kad masė sutirštėtų, paverdame ją kelias minutes intensyviai maišydami. Ragaukite. Man paprastai trūksta aitriosios paprikos, kažkas labiau mėgsta česnaką, kam nors trūks druskos, o gal rūgštelės. Prieskonius dėkite pagal skonį.

Tada tepame glazūrą konditeriniu teptuku ant visiškai atšalusios mėsos, kitaip ji nubėgs žemyn. Dedame išteptą mėsą į skardą, išklotą kepimo popieriumi, pridengiame ir paliekame iki rytojaus.

Įkaitiname orkaitę iki 190 °C, apžiūrime gabalaičius, jei reikia, dar užtepame likusios glazūros (ar semiame nubėgusią ant popieriaus) ir šauname orkaitėn lygiai valandai. Kartais ir po valandos norimo paskrudimo nesimato, tad kepame dar 10 min. Jei kepant ima svilti, dengiame mėsą folija. Patiekiame su apkepintomis bulvytėmis ir tik su daržovėmis – skanu visaip. Šio patiekalo sugadint beveik neįmanoma.