Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +22,1 °C Mažai debesuota
Šeštadienis, 27 Lie 2024

34-eri metai Žibartonių žemės ūkio bendrovėje – ne veltui

2023/12/16


Panevėžys (JP.lt). 27-ą kartą vykusioje „Derliaus“ šventėje buvo apdovanoti bei pagerbti ūkininkai ir žemės ūkio bendrovės, kurie puoselėja mūsų krašto ūkius, tęsia prosenelių pradėtus darbus. Viena iš tokių darbščių moterų – Oksana Maziliauskienė, kuri šventėje gavo europarlamentaro Juozo Oleko padėką už ilgametį ir atsakingą darbą pieno ūkyje.

Primena vaikystę

Nuo trylikos metų pradėjusi dirbti Žibartonių žemės ūkio bendrovėje, O. Maziliauskienė tęsia darbus ir toliau.

„Iš pradžių dirbdavau tik vasaros metu, išleisdavau kitas melžėjas atostogų, o nuo 18 metų pilnai įsidarbinau ir pati. Tokį darbą pasirinkau, nes mama irgi buvo karvių melžimo operatorė, tad žengiau ta pačia kryptimi. Būna ir sunkių dienų, bet visgi darbas mielas širdžiai, nes visuomet primena vaikystę ir mamą“, – sakė jau 34-erius metus visu etatu dirbanti moteris.

Ji kartu su tėvais gyveno Žibartoniuose, o ištekėjusi persikėlė į Pempių kaimą, kuriame gyvena ir dabar.

Pasiteiravus, kaip per šitiek metų keitėsi žemės ūkio bendrovė, melžėja tikino, jog labiausiai keičiasi technologijos.

„Nuo pat pradžių mano darbo pareigos nesikeitė, todėl per tuos metus mačiau, kaip keičiasi pati karvių melžimo technika. Labiausiai pasikeitė būtent technologijos ir melžimo aikštelė. Dabar viskas daug moderniau. Vienoje aikštelėje telpa 40 karvių, tad dviese su kolege aptarnaujame po 20 karvių. Iš viso jų – daugiau kaip 800. Viena karvė duoda apie 20–30 litrų pieno“, – dėstė O. Maziliauskienė.

Dirba ir jaunimas

Melžimo operatorė džiaugėsi, kad tokį darbą renkasi ne tik vyresnioji karta, bet ir jaunimas.

„Ateina ir jaunų žmonių dirbti. Žinoma, tokią profesiją renkasi retas, bet visgi pasitaiko. Šiuo metu turime keletą jaunų mergaičių, tad džiugu, jog profesija nemiršta“, – teigė ji.

Anot O. Maziliauskienės, europarlamentaro padėka buvo labai netikėta ir džiuginanti.

„Tikrai nesitikėjau tokio įvertinimo. Kiekvienas pasidžiaugtų gavęs padėką už triūsą. Pajutau, kad tie visi metai išties ne veltui nuėjo“, – kalbėjo pašnekovė.

 

Autorė Samanta ILONYTĖ / JP.lt

Oksanos Maziliauskienės asmeninio albumo nuotr.

Dalintis