Pirmiausia apvirkite kopūstą. Kai viršutiniai lapai suminkštės, juos nupjaukite, vėl dėkite kopūstą virti, kol suminkštės kiti viršutiniai lapai ir t. t. Paruoškite įdarą. Kvietines kruopas nuplaukite ir užvirkite. Vandens turi būti triskart daugiau negu kruopų. Kai užvirs vanduo, kruopas virkite 20 min. Paskui nukoškite, perpilkite šaltu vandeniu. Susmulkinkite svogūną ir česnaką, sutarkuokite morkas. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus, jame pakepinkite morkas, paskui sudėkite svogūnus ir česnakus. Viską išmaišykite ir dar pakepinkite 2–3 min. Truputį atvėsinkite ir sudėkite į kruopų košę. Košę paskaninkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite. Įdaro dėkite ant kopūsto lapų ir užlankstykite juos kaip vokelius. Įkaitinkite keptuvėje aliejų ir pakepinkite balandėlius. Sudėkite juos į storadugnį puodą. Pomidorų pastą sumaišykite su 1,5 l vandens ir užpilkite ant balandėlių. Uždenkite, pastatykite virti. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir troškinkite 40 min. Paskui dar 10 min. palikite pastovėti.
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos