Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024
Columbus +17,8 °C Dangus giedras
Šeštadienis, 27 Lie 2024

VERT įpareigojo ESO perskaičiuoti vartotojui prijungimo prie elektros tinklų įmoką

2022/12/27


Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) išnagrinėjo ginčą tarp vartotojo ir AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) dėl prijungimo įmokos.

Vartotojas kreipėsi į VERT su reikalavimu įpareigoti ESO suprojektuoti 2 m. trumpesnį kabelį; išaiškinti, ar privalo mokėti plėtros kainą; išnagrinėti galimybę prisijungti nuo kito prijungimo taško nei jam pasiūlyta.

VERT išsiaiškino, jog ESO parinktas prijungimo taškas nebuvo optimaliausias ir tai ir dėl to prijungimo taškas iki komercinės apskaitos įrengimo vietos buvo apskaičiuotas nepagrįstai apytiksliai 2 m ilgesnis.

Atsižvelgiant į tai, kad objektas yra aptarnaujamas iš transformatorių pastotės, kurioje atlikti tinklų plėtros darbai, vadovaujantis galiojančiu teisiniu reglamentavimu, apskaičiuojant prijungimo įmoką, pagrįstai priskirta apmokėti papildomai mokama įrenginių prijungimo prie tinklo įmokos dalis už tinklo plėtrą.

Vartotojui pageidaujant, įmonė sutinka vartotoją prijungti nuo jo pageidaujamos vietos, tačiau vartotojas turi atsakingai įsivertinti savo pageidavimą pagal jam ESO pateiktą informaciją.

VERT nutarė, jog vartotojo reikalavimas dėl papildomai taikomos įrenginių prijungimo prie tinklo įmokos dalies už tinklo plėtrą nepagrįstas, tačiau vartotojas pagrįstai reikalavo perskaičiuoti trumpiausią geometrinį prijungimo atstumą, todėl VERT įpareigojo ESO perskaičiuoti prijungimo įmoką.

 

Šaltinis: VERT

123rf nuotrauka

Dalintis