Kürbiskernsuppe (moliūgų sriuba)

• Hokaido moliūgo (apie 1,2 kg)
• 2 v. š. aliejaus
• svogūno
• 2 nedidelių morkų
• vidutinio dydžio bulvės
• 1 l daržovių sultinio
• moliūgų sėklų ir moliūgų sėklų aliejaus
• druskos, pipirų
• 100 g grietinėlės

Moliūgą nuplauti, perpjauti perpus ir šaukštu pašalinti sėklas. Supjaustyti nedideliais kubeliais.

Svogūną nulupti ir susmulkinti. Nuluptas morkas ir bulvę supjaustyti nedideliais kubeliais.

Įkaitintame aliejuje pakepinti svogūną, kol suminkštės, sudėti visas daržoves ir trumpai pakepinti maišant. Tada užpilti daržovių sultinio, sumažinti ugnį ir virti 25 minutes.

Atskiroje keptuvėje ant silpnos ugnies paskrudinti moliūgų sėklas. Kai daržovės puode suminkštės, jas sutrinti elektriniu trintuvu. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Galite įtarkuoti šiek tiek muskato riešuto.

Patiekiant sriubą įpilti į lėkštę, apšlakstyti nedideliu kiekiu moliūgų sėklų aliejaus, užpilti šiek tiek grietinėlės, užberti skrudintų moliūgų sėklų ir – skanaus!