Mantai su aviena

Tradicinis uzbekiškas patiekalas, kurį gamina kiekviena uzbekų šeima.
Tešlai:
• 1 kg miltų
• 250 ml vandens
• 2 kiaušinių
• Žiupsnelio druskos
• 1 kg avienos mentės
• 3 vidutinio dydžio svogūnų
• A. š. kumino
• A. š. kalendrų
• Žiupsnelio maltų pipirų, druskos

Į miltus pilame pasūdytą vandenį ir įmušame kiaušinius. Tešlą minkome, kol taps kietoka, susukame į plėvelę ir paliekame 1 val.

Mėsą smulkiai supjaustome. Svogūną sukapojame taip smulkiai, kad atsirastų sulčių. Sudedame prieskonius ir išmaišome. Paliekame 1 val. marinuotis.

Tešlą iškočiojame iki 1 mm storio. Supjaustome norimo dydžio paplotėlius (gali būti apvalūs arba kvadratiniai). Į vidurį dedame paruoštą mėsytę ir formuojame pyragėlį. Tada jo apačią pamirkome
aliejuje ir dedame į garų puodą. Verdame ant vidutinės liepsnos 30–40 min. Patiekiame su grietine, pabarstyta žalumynais.