Močiutės agurkai

• 1,7 kg agurkų
• 45 g petražolių ir salierų lapelių
• Krapų
• Po 15 g krienų ir juodųjų serbentų lapų
• 10 g mėtų lapelių
• 5 česnako skiltelių

Marinatui:
• Po 90 g vandens ir druskos
• 35 g cukraus
• 100–120 ml acto

 

Į 3 l talpos stiklainį dėkite žalumynus, agurkus: viena eilė suguldytų agurkų, kitą – stačių, ant viršaus uždėkite krapų šakelių. Į stiklainio vidurį atsargiai iš arbatinuko pilkite verdančio vandens, stiklainį pridenkite, po 2–3 min. tą vandenį nupilkite. Agurkus užpilkite šviežiu verdančiu vandeniu. Antrą kartą nupylę vandenį, į stiklainį sudėkite česnako skilteles, dabar jau užpilkite agurkus marinatu, tuoj pat sandariai užsukite. Kol atvės, laikykite stiklainį apverstą.