Pikantiški marinuoti agurkėliai
Reikės:
Marinatui:
Į stiklainius dėti česnako skiltelių, krapų stiebų, agurkų, stambiai supjaustytų patisonų, griežinėliais pjaustytų morkų, svogūnų ir paprikų. Iš nurodytų produktų išvirti marinatą ir juo užpilti daržoves. Kaitinti 15–20 min. ir sandariai užsukti.
Agurkų salotos žiemai
Reikės:
Į puodą sudėti griežinėliais supjaustytus agurkus, prieskonius, suberti druską, cukrų, supilti actą, aliejų ir palaikyti 12 val., paskui pakaitinti iki virimo, nukaisti, sudėti į stiklainius, sandariai užsukti.
Agurkų mišrainė
Reikės:
Viską sumaišyti, paslėgti ir palaikyti 2 val. Sudėti agurkus į stiklainius, pridengti dangteliais, kaitinti 85 ºC temperatūroje ir sandariai užsukti.
ĮDOMU!
Pastebėta, kad česnakas ne tik suteikia pikantiškesnio skonio ir aromato marinuotiems agurkams, bet ir šiek tiek juos suminkština. Tad jei norisi traškesnių agurkėlių – patartina saikingiau naudoti česnakus.
Parengta pagal knygą „Agurkus raugiu, marinuoju, sūdau“, leidėjas UAB „Ūkininko patarėjas“
Asociatyvi 123rf nuotrauka
Žurnalo „Rasos“ archyvo informacija
Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.