Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023
Spausdintų leidinių prenumerata
Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023

Aštrūs kiaulienos pjausniai

2014/06/12

INGREDIENTAI
  • 8 kiaulienos gabalėliai be kaulų
  • 4 šaukšteliai aitriosios paprikos
  • 4 šaukšteliai paprikos
  • 4 šaukšteliai maltų juodųjų pipirų
  • 4 šaukšteliai druskos
  • 2 šaukšteliai granuliuotų česnakų (arba 4–5 trintos česnakų skiltelės)
  • 1 šaukštelis kmynų
  • 1 šaukštelis kapotų
  • raudonėlių
  • 2–3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Aštriam padažui:
  • ½ stiklinės kečupo
  • ¼ stiklinės grūdėtųjų
  • garstyčių
  • 2 šaukštai aštraus
  • pomidorų padažo
  • ½ stiklinės medaus
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Nedideliame indelyje sumaišykite visas sausas sudedamąsias marinato dalis ir suberkite į aliejų. Gerai išmaišykite. Kiaulienos gabalėlius nuplaukite, gerai nusausinkite ir aptepkite marinatu. Sudėkite juos į indą, uždenkite maistine plėvele ir palikite kelias valandas pasimarinuoti šaldytuve. Pagaminkite padažą, kurį patieksite prie keptos mėsos. Sumaišykite visas sudedamąsias padažo dalis ir palikite bent pusvalandį pastovėti šaldytuve. Pasimarinavusius mėsos gabalėlius dėkite ant grotelių virš žarijų ir kepkite maždaug 4–6 min. kiek­vieną pusę (galima ir ilgiau). Kai pjausniai gražiai apskrus, o paspaudus bėgs skaidrios sultys, nukelkite juos nuo kaitros ir prieš patiekdami leiskite bent 3 min. pastovėti. Galite nepjaustyti pjausnių arba sudalykite juos į nestorus gabalėlius ir patiekite su aštriu padažu ir gaiviomis salotomis.

Dalintis

2023/02/01

Trąšos – vis dar galvos skausmas

Iki aukštumų išaugusių azotinių ir kitų trąšų kainų burbulas ima sprogti. Nors situacija gerėja, ūkininkai pripažįsta – šiemet jiems bus nelengva konkuruoti su kaimyninių šalių ūkininkais. Mat, skirtingai n...
2023/02/01

Antiinfliacinė „Maximos“ iniciatyva – mažina įprastas maisto kainas, atpigintų prekių krepšelis plėsis kas savaitę

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pradeda kampaniją „Mes mažiname kainas“, skirtą sušvelninti infliacijos įtaką maisto produktų kainoms. Nuo šiol klientams kas savaitę pasiūlys vis daugiau kasdienio...
2023/02/01

Baigiamas statyti Laukinių gyvūnų globos centras: duris atvers metų pabaigoje

Antradienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas lankėsi Kaune statomame specializuotame Laukinių gyvūnų globos centre (LGGC). Planuojama, kad centras, steigiamas prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), pradės veikti šių metų pab...
2023/02/01

Šalčiausia naktis Lietuvos stebėjimų istorijoje

Na, žinoma, praėjusi naktis tikrai nebuvo šalčiausia. Veiklos šimtmetį skaičiuojanti Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba siūlo žiupsnelį faktų iš praeities. Įdomu!
2023/02/01

Kerintis, bet nuodingas oleandrų žavesys

Alytiškė Zita ZENKEVIČIENĖ prieš ketverius metus iš Gran Kanarijos atsigabeno oleandro šakelių, o praėjusį rudenį namuose ant vienintelės prigijusios sulaukė ryškiaspalvių žiedų. Manome, skaitytojams bus naudinga...
2023/02/01

Lietuvos mokslo premija įvertinti du LAMMC mokslininkai

Sausio 31 d. buvo išrinkti Lietuvos mokslo premijos laureatai. Tarp septynių mokslo premijos laureatų – Lietuvos agrarinių ir miško mokslų (LAMMC) mokslininkai Virginijus Feiza ir Dalia Feizienė.
2023/01/31

Eugenijus Kavaliauskas: „Fotografuoti ir nuotraukas laikyti archyvuose – jokios naudos

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris dar nematė garsiosios skruzdės nuotraukos. Šis nuopelnas skrieja tauragiškiui fotografui Eugenijui Kavaliauskui. Nuo 2018 metų vyras pradėjo domėtis makro fotografija, viena tokių nuotraukų b...
2023/01/31

Smalkių jutikliai gali išgelbėti nuo apsinuodijimo ir galimos žūties

Šildymo sezono metu padaugėja atvejų, kai apsinuodijama smalkėmis (anglies monoksidu). Smalkės yra ypač nuodingos bespalvės ir bekvapės dujos. Per kvėpavimo takus patekusios į kraują jos sutrikdo deguonies tiekimą iš kraujo į organiz...
2023/01/31

Panevėžio rajono menininkės L. Kiškienės rankose – unikalus meno kūrinys

Ramygalos šviesuolė, keramikė, dailės mokytoja Laima Kiškienė įgyvendino kūrybinę mintį – pagamino unikalų lovos užtiesalą. Savo rankomis įspūdingą kūrinį menininkė su pertraukomis rišo beveik dvejus metus ir jau netruku...