Reikės:
1 l vandens,
200 ml aliejaus,
150 g acto (9 proc.),
200 g cukraus arba tiek pat medaus,
2 v. š. druskos,
juodųjų pipirų.
Papriką nuplauti, išvalyti sėklas, supjaustyti. Užvirinti marinatą, sudėti papriką. Kai užvirs, pavirti 5 min. Sudėti į stiklainiukus, sandariai uždaryti, apversti dangteliais žemyn, šiltai apkloti.
„Pernai gaminau su medumi, šiais metais – su cukrumi, laikosi gerai, nereikia nei šaldytuvo“, – tvirtina p. Vida.
Reikės:
apie 1 kg slyvų,
apie 500 g cukinijos,
1 aitriosios paprikos,
česnako,
karčiųjų ir kvapiųjų pipirų,
0,5 a. š. imbiero,
pomidoro,
obuolio,
cinamono,
saujelės spanguolių,
1 v. š. druskos,
3 v. š. cukraus,
3 v. š. acto.
Visas daržoves supjaustyti, sudėti į puodą, sumaišyti. Užvirus, virti apie 30 min. Tuomet viską sutrinti smulkintuvu ir dar pakaitinti apie 10 min. Sukrėsti į stiklainiukus, užsukti, apversti dangteliais žemyn ir šiltai apkloti.
„Tai aštrus, pikantiško skonio pagardas prie vištienos. Gamindami ragaukite ir ingredientų kiekį dėkite pagal savo skonį“, – pataria šeimininkė.
Reikės:
2 kg pomidorų,
3-4 obuolių,
2 paprikų,
1 aitriosios paprikos,
2 svogūnų,
keleto česnako skiltelių,
maltų pipiru,
lauro lapelio,
1 v. š. druskos,
4 v. š. cukraus,
3 v. š. acto
Supjaustyti daržoves, sudėti prieskonius, išskyrus actą. Viską apie 1 val. virti. Tuomet supilti actą, pavirti kelias minutes. Viską sutrinti smulkintuvu ir dar 15 min. pavirti. Supilstyti į stiklainiukus.
Reikės:
4 kg pomidorų,
1 kg slyvų,
2 paprikų,
1 aitriosios paprikos,
2 svogūnų,
5-6 skiltelių česnako,
4 v. š. cukraus,
3 a. š. druskos,
1 v. š. obuolių acto (konservantas, bet galima ir be jo),
aliejaus,
pipirų (dviejų rūšių: citrininių ir baltųjų).
krapų,
baziliko.
Viską supjaustyti, sudėti į kepimo indą, gerai apšlakstyti aliejumi. Kepti 170 laipns. C temperatūros orkaitėje apie 2 val. Supilstyti į stiklainius, uždaryti, apversti ir šiltai pridengti. Ponia Vida pataria gaminant ragauti, taip pagal savo skonį suderinti slyvų ir pomidorų santykį.
Reikės:
1 l vandens,
1 v. š. druskos,
4 v. š. cukraus,
2 v. š. acto.
Pomidorus marinatu užpilti du kartus. Jei vaisiai didesni – juos patariama su adata prie kotelio subadyti, kad neskiltų. Tinka įvairūs prieskoniai: krapai, česnakai, pipirai, petražolės, garstyčių grūdeliai.
Vidos Skardžiuvienės nuotraukos
UAB „Ūkininko patarėjas“
Įmonės kodas 133122411
PVM mokėtojo kodas LT331224113
Ats. sąsk. nr. LT154010042500061234,
LUMINOR bankas
Gedimino g. 27, LT-44319 Kaunas
Tel. (8-37) 225 300
El. paštas: referente@ukininkopatarejas.lt
Duomenys apie UAB „Ūkininko patarėjas“ kaupiami ir saugomi LR Juridinių asmenų registre
© 2022 - UAB „Ūkininko patarėjas” | Visos teisės saugomos