Kavos marinatas
Reikės:
Svogūnus supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su pjaustyta mėsa, aliejumi, pipirų mišiniu bei susmulkintais baziliko lapeliais. Kavą užpilkite karštu vandeniu (vandens reikia maždaug apie 1 l, kad apsemtų mėsą) ir kaitinkite ant ugnies iki užvirimo, bet neužvirinkite. Karštą kavą perkoškite, ištirpinkite joje druską, atvėsinkite ir užpilkite ant mėsos su svogūnais. Kavos marinate šašlykus ar kepsnius marinuokite apie pusę paros.
Alaus ir garstyčių marinatas
Reikės:
Aluje išmaišykite garstyčias, sudėkite prieskonius, išmaišykite ir užpilkite mėsą. Marinuokite bent keletą valandų. Šis marinatas itin tinka kiaulienai ir jautienai marinuoti.
Prieskoninis daržovių marinatas
Reikės:
Atskirame indelyje sumaišykite balzaminį ir obuolių actą, aliejų ir sojų padažą. Česnaką sutrinkite, o papriką labai smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su aliejaus mišiniu. Gautu marinatu apšlakstykite pjaustytas daržoves, grybus, išmaišykite, palaikykite 1–2 val. ir kepkite.
Jogurtinis marinatas
Reikės:
Visus ingredientus sumaišykite su smulkintais kalendros lapeliais bei mėsa. Marinuokite vištieną.
Raminta LISAUSKIENĖ
Žurnalo „Rasos“ archyvo informacija
Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.