Kaunas +4,1 °C Rūkas
Šeštadienis, 8 Lap 2025
Kaunas +4,1 °C Rūkas
Šeštadienis, 8 Lap 2025

„Iki“ kepyklų skyriaus vadovė prisipažino – kodėl ji nebegamina tortų namuose

2025/10/18


Padidink tekstą

Kai pirkėjai giria „Iki“ kepinius už skonių įvairovę, retas susimąsto, kad ta pati įvairovė slypi ir kitoje lentynų pusėje. Būtent skirtingi žmonės, požiūriai ir idėjos leidžia kurti tai, kas patinka tūkstančiams, sako jau 17 metų „Iki“ kepyklų skyriui vadovaujanti Nijolia Juchnevič. „Kūryba yra nepaprastas procesas, ir didžiausia vertybė čia – žmonės“, – įsitikinusi ji.

„Iki“ kepyklos išsibarsčiusios po visą Lietuvą, tad ir Nijolios komandoje – žmonės iš įvairių miestų, nuo jaunų technologų iki ilgametę patirtį turinčių meistrų. Čia drauge dirba ir talentingi lietuviai, ir geriausiomis prancūziškomis tradicijomis dalijasi „Iki“ konditeris Thierry Lauvray. Skirtingi charakteriai, amžius, tautybės, požiūriai, net humoro jausmas – viskas susipina į tvirtą komandą, kurioje žmonės dirba ir po 15, 20 ar net 25 metus.

„Pas mus vyrauja mąstymas – tavo unikalumas yra privalumas. Kiekvienas darbuotojas turi savo ypatingą bruožą ar sritį, kurioje jis labai stiprus – ir būtent tai mane pakylėja, papildo visą komandą. Galbūt ir dėl to darbuotojai nuolat stebina išradingumu, ryškumu, novatoriškumu –  mes dažnai būname pirmi konditerijoje ir supažindiname pirkėjus su naujienomis“, – sako Nijolia.

Visus pirmus kartus Nijoliai sunkiai sektųsi suskaičiuoti – ji pati dar prieš 27 metus tiesiog užėjo į „Iki“ parduotuvę ir paklausė: „Gal jums reikia darbuotojų?“. Po dienos – skambutis, po trijų mėnesių – kepyklos vadovės pareigos. Vėliau – technologė, o dabar – gardžiausius skanėstus visai Lietuvai kepančio „Iki“ kepyklų skyriaus vadovė.

Sritis, kuri tinka norintiems tobulėti ir būti veiksme

Šiandien Nijoliai vadovaujant dirba keli šimtai žmonių. Kiekvienas jų prisiliečia prie skirtingo proceso – nuo receptų kūrimo iki gamybos. Ir nors procesai sudėtingi, Nijolia labiausiai vertina žmogiškąją pusę.

„Mano vertybė – žmonės. Man labai svarbu gera atmosfera, kovoju už savo komandą, visada noriu būti ta, kuri juos užstos. Bet tuo pačiu esu ir reikli. Visi žinome, kad darbas kepykloje nėra lengvas, bet jis traukia žmones su aistra. Kai matau, kad žmogus domisi, dega tuo, ką daro – suprantu, kad jis čia ilgam“, – sako kepyklų skyriaus vedėja.

Nijolia nesiekia atrodyti „vadoviškai“. Netgi priešingai – nemėgsta, kai į ją kreipiasi „Jūs“. „Esame viena komanda ir esame labai atviri. Turiu vieną taisyklę, kurią visada sakau – niekada nemeluoti. Jei kažkas nutiko – geriau pasakyti, nevilkinti, ir mes ją išspręsime. Esame pripratę kalbėtis ir kartu spręsti problemas. Tikrai suprantame vieni kitus“, – apie kolektyvą pasakoja ji.

Jos požiūriu, vadovas – tai ne žmogus, kuris viską žino, o tas, kuris sukuria erdvę skirtingiems žmonėms būti savimi. Kai leidi žmogui būti tokiam, koks jis yra – jis atsiskleidžia. O tada ir kepiniai, ir nuotaika, ir rezultatai būna visai kito lygio.

„Man labai svarbu, kad būtume stiprūs ir kad būtų įdomu. Gamyba yra labai gyvas organizmas – dažnai reikia viską spręsti čia ir dabar. Kiekviena diena pilna iššūkių, ir tai man labai patinka – nes darau tai, ką labiausiai myliu. Be to, čia visada galima tobulėti – tu visada esi veiksme“, – apie mylimą darbą pasakoja Nijolia.

iki

Svarbiausia – didžiuotis tuo, ką darai

Per beveik tris dešimtmečius ji matė, kaip keičiasi kepinių pasaulis – nuo klasikinės konditerijos iki veganiškų, becukrių, „keto“ gaminių. Bet vienas dalykas liko toks pat: pagarba skoniui ir natūralumui.

„Mes nuo pat pradžių kepėme „kaip namie“ – naudojame kokybiškus produktus, natūralią grietinėlę, daug uogų, vaisių, biskvitus kepame patys, be mišinių. Dabar visi kalba apie natūralumą, tačiau man jis visada buvo savaime suprantamas dalykas – ir mes juo „Iki“ gyvename. Galbūt todėl pirkėjai taip vertina mūsų rankų darbo kepinius – jie supranta, kad tai tikra“, – džiaugiasi Nijolia.

Didžiuojasi ji ne tik pirkėjų įvertinimu, bet ir komandos dvasia: „Mano vertybė, kurios mokau ir savo darbuotojus – gaminti su meile, kaip sau. Visada galvoti, kad tavo gaminį gali nusipirkti tavo vaikas, pažįstamas ar tėvai. Reikia daryti taip, kad nebūtų gėda.“

Atsakingas požiūris, pasak jos, būtinas kiekviename etape – nuo receptų kūrimo, atrankos, produktų pristatymo, mokymų iki galutinio rezultato vitrinoje. Prie viso kompleksiško proceso prisideda gausybė žmonių, tad ir jų stiprybės pasitarnauja skirtinguose klausimuose.

„Esu rami, kad pirkėjams visuomet pristatome tai, kas geriausio. Todėl ir pati, kai užsimanau torto gabalėlio, jo pati negaminu namuose – perku iš „Iki“, nes pasitikiu savo komanda. Ir kai pagalvoji, kiek žmonių dirbo prie to vieno gabaliuko – tai sukelia pasididžiavimą. Mane tai žavi kiekvieną kartą“, – patikina Nijolia.

Nijolios vadovaujama kepyklų komanda – įrodymas, kad įvairovė ir pagarba žmogui gali tapti verslo stiprybe. Nuolatinio „Iki“ kūrybinio proceso tikslas – kad kiekvienas rastų savo skonį, kaip ir kiekvienas žmogus komandoje randa savo vietą.

„Iki“ darbas – tai darbas arčiau tavęs. Prisijunk prie komandos ir tu. Dėl darbo galimybių kreipkis sau patogiu būdu:

 

„Fabula Rud Pedersen Group“ informacija

Dalintis
2025/11/08

Sunkus bulvių kasimo sezonas: lietūs stabdė darbus, bet sėklinės bulvės džiugina kokybe

Šių metų bulvių sezonas Petro Vasiliausko ūkyje buvo kupinas iššūkių. Nors pavasaris atėjo vėluodamas, o rudenį darbus stabdė gausus lietus, sėklinių bulvių derlius ūkyje džiugina tiek kokybe, tiek kiekiu.
2025/11/08

Miškų savininkai kviečiami teikti pasiūlymus išpirkti miškus

Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba prie Aplinkos ministerijos, vykdydama nuostatų, patvirtintų aplinkos ministro 2024 m. rugpjūčio 26 d. įsakymu Nr. D1-281, 9.4 papunktį,  kviečia privačių miškų sa...
2025/11/08

Tyrėjams atsiveria prieiga prie „Facebook“, „TikTok“, „YouTube“ ir kitų platformų duomenų

Europos Sąjungoje įsigaliojo naujos taisyklės, suteikiančios mokslininkams galimybę pirmą kartą gauti prieigą prie labai didelių interneto platformų – tokių kaip „Facebook“, „TikTok“, „Instagram“, „Y...
2025/11/08

Planuojate seną automobilį keisti mažiau taršiu? Paramos likutis ir terminas artėja prie pabaigos

Gyventojai, sunaikinimui atidavę seną, taršų automobilį, jau ne pirmus metus gali sulaukti 1 000 eurų kompensacijos, įsigiję mažiau taršų automobilį ar elektrinę transporto priemonę. Norintys pasinaudoti šia galimybe kvie...
2025/11/08

D. Imbrasas. Koks yra kapitalo vaidmuo darbo našumo raidai?

Prie pastaruosius dvidešimt metų stebėto spartaus pragyvenimo lygio augimo Lietuvoje itin reikšmingai prisidėjo darbo našumas. Jis nulėmė keturis penktadalius viso pragyvenimo lygio padidėjimo. Kaip ir pragyvenimo lygio atveju...
2025/11/08

Panevėžietis nuteistas dėl seksualinio nepilnamečių išnaudojimo, asmens terorizavimo ir kitų nusikaltimų

Teismas 29 metų panevėžietį V. B. pripažino kaltu dėl seksualinio pobūdžio nusikaltimų prieš jaunesnius nei 16 metų asmenis, nepilnamečių lenkimo vartoti narkotines ar psichotropines medžiagas, žmogaus terorizavimo, turto sunaikinimo ir vie...
2025/11/08

Šokiruojantis miškininkų radinys: prasidėjus padangų keitimo sezonui – 5 tonos išmestų padangų

Valstybinių miškų urėdijos (VMU) Kuršėnų regioninio padalinio miškininkai dalinasi neraminančia informacija – šių metų spalio mėnesį Gruzdžių girininkijoje buvo surinkta daugiau nei 5 t išmestų padangų. Tai...
2025/11/08

„INVL Baltic Real Estate“ grynasis pelnas šiemet augo 3,2 karto iki 3,25 mln. eurų

Investicijų į nekilnojamąjį turtą bendrovės „INVL Baltic Real Estate“ neaudituotas konsoliduotas grynasis pelnas šiemet sausį-rugsėjį siekė 3,25 mln. eurų – 3,2 karto daugiau nei pernai tuo pat laiku, kai jis buvo 1,02 mln...