Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024
Columbus +22,9 °C Debesuota
Sekmadienis, 1 Rgs 2024

Kai lėkštėje norisi gaivos – pasigaminkime salotų

2024/02/10


Ateinant pavasariui organizmas prašosi pastiprinamas vitaminais, o mums norisi – gaivaus skonio. Tai visai nesunku suderinti, tereikia prisiminti vieną kitą vaisių ir daržovių salotų receptą. Jos tiks užkandžiui ir vienos, ir sotesniems pietums prie mėsos.

Greipfrutų ir avokadų salotos

salotos

Reikės:

  • 100–300 g lapinių salotų
  • 50 g gliaudytų graikinių riešutų
  • prinokusio avokado
  • raudonojo svogūno
  • 2 greipfrutų
  • pomidoriukų
  • 50 g apelsinų sulčių
  • šaukšto citrinų sulčių
  • česnako skiltelės
  • ¼ šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • kumino
  • druskos

Jei greipfrutus pakeisite didžiuoju greipfrutu, salotos bus švelnesnio skonio.

  1. Salotų lapus sudėkite į dubenį. Greipfrutus sugnaibykite skiltelėmis ir nuplėškite karčią plėvelę.
  2. Avokadą nulupkite, išimkite kaulą, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite ant salotų.
  3. Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pomidoriukus – per pusę ir suberkite į salotas. Pabarstykite smulkintais graikiniais riešutais.
  4. Iš apelsinų, citrinų sulčių, kumino, aitriosios paprikos, alyvuogių aliejaus ir išspausto česnako sulčių sumaišykite užpilą. Pagardinkite jį druska, jei norite daugiau aštrumo, įberkite maltų juodųjų pipirų. Užpilu pašlakstykite salotas ir lengvai išmaišykit.

Avinžirnių ir morkų salotos

salotos

Reikės:

  • 2–3 morkų
  • 1–1,5 stiklinės virtų arba konservuotų avinžirnių
  • svogūnų laiškų
  • saujelės granatų sėklų
  • saujelės sezamų sėklų
  • 2–3 šaukštai apelsinų sulčių
  • šaukšto sėmanų aliejaus
  • šaukšto medaus
  • maltos aitriosios paprikos
  • druskos
  • mėtų papuošti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais. Svogūnų laiškus susmulkinkite ir sumaišykite su morkomis, granatų sėklomis ir avinžirniais.
  2. Užpilui aliejų sumaišykite su apelsinų sultimis, medumi, žiupsneliu aitriosios paprikos ir druskos. Supilkite jį į salotas, lengvai išmaišykite, pabarstykite sezamų sėklomis, papuoškite mėtomis ir patiekite į stalą.

Citrusinių vaisių salotos

salotos

Reikės:

  • 2 apelsinų
  • 2 raudonųjų greipfrutų
  • česnako skiltelės
  • druskos
  • 2 šaukštų kanapių aliejaus
  • pusės citrinos
  • granato sėklų
  • šviežių mėtų
  1. Citrusinius vaisius nulupkite, supjaustykite vienodo storio griežinėliais ir išdėliokite lėkštėje (išimkite sėklas).
  2. Česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Išspauskite citrinos sultis ir sumaišykite su aliejumi, žiupsneliu druskos ir česnakais.
  3. Į salotų užpilą įmaišykite žiupsnelį cinamono. Užpilu apšlakstykite vaisius ir palikite kuriam laikui pastovėti.
  4. Prieš patiekdami į stalą užbarstykite granatų sėklų. Vietoj jų galite įberti džiovintų vyšnių, spanguolių, smulkintų riešutų. Papuoškite mėtomis.
  5. Valgykite salotas vienas ar prie mėsos patiekalų, užkandžių.

 

„Rasų“ informacija

 

Visa informacija, esanti portale, yra UAB „Ūkininko patarėjas“ nuosavybė. Griežtai draudžiama ją kopijuoti, keisti, perpublikuoti ar kitaip naudotis komerciniais tikslais be Bendrovės leidimo.

Dalintis
Mano ūkis