Šiuo metu pasaulyje gyvena 7 tinginių rūšys – 5 tripirščių ir 2 dvipirščių. Daugelis iš jų nepriskiriamos nykstančioms, tačiau tinginiams vis didesnę grėsmę kelia jų natūralių buveinių nykimas ir suskaidymas. Mažasis tinginys (Bradypus pygmaeus), gyvenantis tik nedidelėje saloje prie Panamos, priskiriamas kritiškai nykstančioms rūšims.
Lietuvos zoologijos sode su tinginių gyvenimo ypatybėmis galima susipažinti aplankius dvipirštį tinginį (Choloepus didactylus), vardu Diegas. Dieną jis dažniausiai ramiai snaudžia, o aktyvesnis tampa šėrimo metu ir vakarais. Diegas turi tvirtą nuomonę apie maistą, kuriuo jį šeria gyvūnų prižiūrėtojai: batatams, morkoms ir paprikoms – taip, o salierai… tegul keliauja ant žemės.
Užsukite į Lietuvos zoologijos sodą susipažinti su tinginių atstovu Diegu! Sutikti jį galima egzotariume esančioje drėgnųjų atogrąžų miškų erdvėje.
Lietuvos zoologijos sodo informacija