Columbus +4,2 °C Dangus giedras
Sekmadienis, 3 Lap 2024
Columbus +4,2 °C Dangus giedras
Sekmadienis, 3 Lap 2024

Šokoladinis tortas Nr. 2

2021/07/08

Tortas taip vadinamas todėl, kad visko produktų sąraše po du.

Biskvitui: • 2 kiaušinių • 2 stiklinių cukraus • 2 šaukštelių kepimo miltelių • 2 stiklinių pieno • 2 stiklinių aliejaus • Kakavos – tiek, kad būtų pakankamai rudas

Glajui: • 200 g riebios grietinėlės • 200 g juodojo šokolado

Biskvito produktus gerai sumaišome ir, tešlą supylę į skardą, kepame 180 ºC temperatūroje, kol įkištas pagaliukas bus sausas ir ant jo matysis stamboki trupiniai. Atsargiai, neperkepkite – pyragas neturi būti išdžiūvęs!

Kol biskvitas kepa, gaminame glajų. Užverdame grietinėlę, sudedame šokoladą ir maišome, kol masė taps vientisa. Svarbiausia – šios masės neišragauti, nes nebeturėsite kuo puošti torto! Iš orkaitės išimtą karštą biskvitą subadome šakute ir užpilame karštu glajumi. Palaukiame, kol atvės, tada dedame į šaldytuvą.

Kad naktį tortas išliktų sveikas, šaldytuvą užrakiname, o raktą atiduodame kaimynui, nes naktimis į galvą ima lįsti įvairios mintys!

Dalintis