Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023
Spausdintų leidinių prenumerata
Ashburn +0,1 °C Sniegas
Trečiadienis, 1 Vas 2023

Su obuoliais ir tešlos kukuliais troškintos dešrelės

2015/01/16

INGREDIENTAI:
  • 450 g šviežių kiaulienos dešrelių
  • 1 šaukštas aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 2 dideli rūgštūs obuoliai
  • 1 kupinas šaukštas miltų
  • 275 ml obuolių sidro arba sulčių
  • 2 šaukštai pomidorų padažo
  • 2 česnako skiltelės
  • 12 šviežių šalavijų lapų arba 2 šaukštai smulkintų džiovintų
  • druskos
  • maltų pipirų
Kukuliams:
  • 225 g miltų
  • 1 šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių arba džiovintų prieskoninių augalų (petražolių, čiobrelių, šalavijų)
  • 110 g šalto sviesto
  • vandens
  • druskos
  • maltų pipirų

Keptuvėje, puode ar kitame karščiui atspariame inde įkaitinkite aliejų, jame iš visų pusių apkepinkite dešreles. Išgriebkite jas, į likusius riebalus suberkite smulkiai pjaustytus svogūnus ir pakepinkite. Kai svogūnai taps permatomi, pabarstykite juos miltais, dar šiek tiek pakepinkite ir supilkite obuolių sidrą ar sultis. Padažą smarkiai maišykite, o kai pradės tirštėti, sukrėskite ir pomidorų padažą. Atgal į padažą sudėkite kepintas dešreles, pabarstykite jas smulkintais šalavijais, plonais griežinėliais pjaustytais česnakais. Ant viršaus dėkite griežinėliais ar skiltelėmis supjaustytus obuolius (neluptus), viską pabarstykite druska, maltais pipirais, jei norite – ir prieskoniniais augalais, indą uždenkite ir maždaug pusvalandžiui pašaukite į 180 ºC orkaitę. Kol dešrelės ir obuoliai troškinasi, pagaminkite kukulius. Miltus sumaišykite su druska, maltais pipirais ir prieskoniniais augalais. Į sausąjį mišinį sudėkite stambia trintuve sutarkuotą šaltą sviestą ir viską greitai trinkite tarp pirštų, kol susidarys trupiniai. Pamažu pilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ji turi išeiti minkšta, tačiau ne lipni. Iš jos darykite nedidelius kukulius, sudėkite juos ant troškinio. Indo nebeuždenkite ir dar 20 min. kepkite orkaitėje. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis ar bulvių koše.

Dalintis

2023/02/01

Trąšos – vis dar galvos skausmas

Iki aukštumų išaugusių azotinių ir kitų trąšų kainų burbulas ima sprogti. Nors situacija gerėja, ūkininkai pripažįsta – šiemet jiems bus nelengva konkuruoti su kaimyninių šalių ūkininkais. Mat, skirtingai n...
2023/02/01

Patvirtinti 2022 m. susietosios paramos už gyvulius dydžiai

Nacionalinė mokėjimo agentūra (NMA) praneša, kad jau paaiškėjo, kokia susietoji parama bus mokama už 2022 m. mėsinius galvijus bei avis, pieninių veislių bulius bei pienines ožkas.
2023/02/01

Antiinfliacinė „Maximos“ iniciatyva – mažina įprastas maisto kainas, atpigintų prekių krepšelis plėsis kas savaitę

Lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ pradeda kampaniją „Mes mažiname kainas“, skirtą sušvelninti infliacijos įtaką maisto produktų kainoms. Nuo šiol klientams kas savaitę pasiūlys vis daugiau kasdienio...
2023/02/01

Baigiamas statyti Laukinių gyvūnų globos centras: duris atvers metų pabaigoje

Antradienį aplinkos ministras Simonas Gentvilas lankėsi Kaune statomame specializuotame Laukinių gyvūnų globos centre (LGGC). Planuojama, kad centras, steigiamas prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU), pradės veikti šių metų pab...
2023/02/01

Šalčiausia naktis Lietuvos stebėjimų istorijoje

Na, žinoma, praėjusi naktis tikrai nebuvo šalčiausia. Veiklos šimtmetį skaičiuojanti Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba siūlo žiupsnelį faktų iš praeities. Įdomu!
2023/02/01

Kerintis, bet nuodingas oleandrų žavesys

Alytiškė Zita ZENKEVIČIENĖ prieš ketverius metus iš Gran Kanarijos atsigabeno oleandro šakelių, o praėjusį rudenį namuose ant vienintelės prigijusios sulaukė ryškiaspalvių žiedų. Manome, skaitytojams bus naudinga...
2023/02/01

Lietuvos mokslo premija įvertinti du LAMMC mokslininkai

Sausio 31 d. buvo išrinkti Lietuvos mokslo premijos laureatai. Tarp septynių mokslo premijos laureatų – Lietuvos agrarinių ir miško mokslų (LAMMC) mokslininkai Virginijus Feiza ir Dalia Feizienė.
2023/01/31

Eugenijus Kavaliauskas: „Fotografuoti ir nuotraukas laikyti archyvuose – jokios naudos

Tikriausiai sunku būtų rasti žmogų, kuris dar nematė garsiosios skruzdės nuotraukos. Šis nuopelnas skrieja tauragiškiui fotografui Eugenijui Kavaliauskui. Nuo 2018 metų vyras pradėjo domėtis makro fotografija, viena tokių nuotraukų b...
2023/01/31

Smalkių jutikliai gali išgelbėti nuo apsinuodijimo ir galimos žūties

Šildymo sezono metu padaugėja atvejų, kai apsinuodijama smalkėmis (anglies monoksidu). Smalkės yra ypač nuodingos bespalvės ir bekvapės dujos. Per kvėpavimo takus patekusios į kraują jos sutrikdo deguonies tiekimą iš kraujo į organiz...