Šiuo metu gamykloje jau sumontuota įranga, įmonė ruošiasi pirmiesiems testams su pienu ir toliau plečia darbuotojų komandą, pranešė „Vilvi Group“.
Grupei priklausančios pieno perdirbimo įmonės „Baltic Dairy Board“ gamykloje dabar montuojamos vakuuminės pakavimo linijos, vyksta brandinimo lentynų gamyba, baigiama instaliuoti katilinė, technologinio vandens tiekimo ir kitos sistemos.
„Šiuo metu vyksta pagrindinės sūrio gamybos linijos įrenginių derinimo ir testavimo darbai. Rugpjūtį pradėsime pirmuosius gamybos bandymus su vandeniu, o lapkritį – jau su pienu. Komercinė gamyba turėtų startuoti 2026 metų pradžioje“, – pranešime sakė vyriausiasis „Baltic Dairy Board“ inžinierius Imantas Bozovičius.
Pasak jo, gamykloje įrengtą įrangą tiekė tokios įmonės kaip „TetraPak“, „SealedAir“, GEA, kiti partneriai.
Iš viso naujojoje gamykloje bus sukurta daugiau nei 100 naujų darbo vietų. Specialistų ieškoma ne tik iš Bauskės ar Rygos, bet ir iš arčiau Lietuvos sienos – Pasvalio, Joniškio, Šiaulių regionų.
Daugiau nei 55 mln. eurų vertės investicija yra didžiausias projektas „Vilvi Group“ istorijoje. Naujos gamybos patalpos užima daugiau nei 8 tūkst. kv. metrų.
Gamykloje planuojama perdirbti 500 tonų pieno ir pagaminti 50 tonų sūrio per dieną. Sūrio gamybos apimtys sieks 18 tūkst. tonų per metus, o produkcija bus eksportuojama į daugiau nei 40 šalių.
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.