Originalią keptuvę pagamino Juozas ir Irena Spudžiai, mėsos ir kiaušinių dovanojo vietinis ūkininkas Ričardas Petrikas, bulves – Algimantas Vaupšas. Skanų padažą prie „Žemaičių“ blyno išvirė užventiškė Genė Pulkienė.
Iškeptas blynas buvo išmatuotas. Jo ilgis – 2,37 metro, plotis – 34 centimetrai. Blyno pasivaišinti užteko visiems Užgavėnių dalyviams. Skanių Užgavėnių valgių siūlė ir Užvenčio bendruomenė „Venta“, Kolainių ir Junkilų bendruomenės, Liolių senelių namų Užvenčio padalinys.
Užvenčio kultūros centro direktorė Odeta Kuličauskienė džiaugėsi, jog Užventyje gyvas kulinarinis paveldas. Jau tradicinis yra tapęs kopūstienės virimo čempionatas, per Velykas kepama kiaušinienė iš ne vienos dešimties kiaušinių.
„Žemaičių“ blyno kepimo idėja gimė Užvenčio kultūros centro meno vadovui Arijui Ivaškevičiui.
ŪP korespondentė Dalia KARPAVIČIENĖ