

- 100–200 g juodųjų ridikų
- 2 stiklinės spanguolių
- 2–3 nedidelės česnakų galvutės
- 1–2 svogūnai
- 100–150 g krienų
- 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių arba 3–4 šaukšteliai paruoštų garstyčių
- 1 rūgštus obuolys
- 2 šaukštai skysto medaus
- 1 aitrioji paprika
- 2 šaukšteliai druskos
Daržoves, vaisius, uogas nuplaukite ir nudžiovinkite. Iš aitriosios paprikos išgremžkite sėklas. Svogūnus, česnakus, ridikus, krienus nulupkite ir šiek tiek pasmulkinkite. Viską sumalkite mėsmale arba sutrinkite elektriniu trintuvu. Į masę įmaišykite garstyčias, medų ir druską. Masę gerai išsukite, sukrėskite į nedidelius stiklainius, užsukite dangteliais ir laikykite šaldytuve. Taip pagardą galima išlaikyti iki 2–3 savaičių.