Bendras gaminimo laikas 75 min. (iš jų virimas – 60 min).
Šis ryžių pudingas mėgstamas žiemą, tinka valgyti pusryčiams ar dieną. Daugeliui suomių jis primena vaikystę ir jį gaminančią močiutę. Patiekiamas pagal skonį: su cinamonu, muskatu ir kardamonu, uogomis, mėlynių uogiene ar saldžia sriuba.
Pudingui: • 1 puodelis nevirtų baltųjų ryžių (suomiai naudoja apvalius, panašius į tuos, kuriuos italai naudoja gaminti risotto. Tačiau naudojant kitus, pavyzdžiui, basmati, irgi bus skanu, tik pudingas bus biresnis) • 2 šaukštai nesūdyto sviesto • 4–5 puodeliai nenugriebto pieno (galima pakeisti mažiau riebiu pienu, tačiau pudingas nebus toks tirštas) • 1/2 šaukštelio druskos
Ryžiams išvirus pridedama: • 1 puodelis riebios grietinėlės (nebūtina, ji skirta tirštinimui) • 1/2 puodelio cukraus • 3 šaukšteliai cinamono (pagal skonį, kitas variantas – užbarstyti cinamono ant pagaminto pudingo) • Dar galima pagardinti muskato riešutu, maltu kardamonu, susmulkintais migdolais, razinomis
Verdame ryžius ant vidutinės ar didesnės ugnies vidutinio dydžio puode. Vandeniu juos užpilame tiek, kad vos apsemtų. Sudedame sviestą ir užverdame maišydami, kad neprisviltų. Kai vanduo susigeria, supilame pusę pieno, verdame ant vidutinės ugnies, kol ir jis susigeria. Supilame likusį pieną į puodą ir verdame ant vidutinės ugnies dažnai maišydami, kol ryžiai sutirštės ir taps kreminės konsistencijos. Tada jau galime dėti riebios grietinėlės, jei norime, kad ryžiai būtų dar tirštesni, įberiame druskos ir nukeliame nuo ugnies. Pagardiname cinamonu, cukrumi, kitais mėgstamais prieskoniais ir priedais.