Troškinta triušiena

  • 250 g triušienos
  • 70 g svogūnų
  • 70 g morkų
  • 40 g cukinijų
  • 50 g krapų
  • 4 g šviežių čiobrelių
  • 100 g pomidorų savo sultyse
  • Juodųjų pipirų, lauro lapų
  • Aliejaus, cukraus

Triušieną supjaustome gabaliukais (su kauliuku), pabarstome druska, šviežiai maltais pipirais, čiobreliais ir paliekame apie valandą marinuotis. Nusausintą mėsą apkepame iš visų pusių keptuvėje įkaitintame aliejuje. Dedame į puodą, užpilame vandens, įdedame lauro lapų, kvepiančiųjų pipirų, druskos ir troškiname ant mažos ugnies apie 30 min.

Daržoves supjaustome kubeliais ir sudedame ant triušienos, troškiname apie 20 min., kol suminkštėja. Tuomet sudedame konservuotus pomidorus, leng­vai pamaišome. Paragaujame, jei reikia, dedame šiek tiek cukraus, šviežių čiobrelių.