Žieminis daržovių karis su lapiniais kopūstais ir raudonaisiais lęšiais

• didelis baltasis svogūnas
• 2–3 česnako skiltelės
• nykščio dydžio šviežio imbiero šaknis
• nedidelė aitrioji paprika
• pusė puodelio raudonųjų lęšių
• morka
• saldžioji paprika
• pusė kalafioro
• didelė bulvė
• 5 pievagrybiai
• sauja lapinių kopūstų
• skardinė tiršto kokosų pieno
• šaukštas kario
• šaukštas maltos kalendros

• šaukštelis ciberžolės
• šaukštas malto kumino
• šaukštas maltos paprikos
• žiupsnelis juodųjų pipirų
• druskos
• kokosų aliejaus kepti
• 1 litras daržovių sultinio
• pusė žaliosios citrinos
• rudų ar laukinių ryžių

Didelėje ir aukštoje  keptuvėje apkepiname smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, paprikas (aitriąją ir saldžiąją), imbierą ir morką, supilame prieskonius, leidžiame jiems gerai įkaisti, tada sudedame lęšius. Pakepiname dar šiek tiek ant lengvos ugnies, supilame daržovių sultinį, uždengiame dangčiu. Paverdame lęšius apie 10 min. vis pamaišydami. Tada sudedame likusias susmulkintas daržoves, supilame kokosų pieną ir vis pamaišydami troškiname, kol suminkštės (apie 45 min.). Pabaigoje sudedame nuo stiebo atskirtus pasmulkintus lapinių kopūstų lapus. Patroškiname dar apie 10 min.

Nukeliame nuo ugnies, įspaudžiame pusę žaliosios citrinos. Valgome su rudaisiais arba laukiniais ryžiais.