Zwiebelrostbraten (svogūnų kepsnys)

• 4 jautienos išpjovos kepsnelių (apie 120 g vienam asmeniui)
• druskos ir pipirų
• 3 v. š. sviesto (arba sviesto ir aliejaus mišinio)
• v. š. miltų
• 2 didelių svogūnų
Padažui:
• stiklainiuko jautienos sultinio
• druskos ir pipirų
• v. š. garstyčių
• a. š. miltų arba grietinės

Mėsą nuplauti, nudžiovinti, šiek tiek padaužyti mėsos plaktuku, apšlakstyti aliejumi, pagardinti druska ir pipirais. Tada apvolioti miltuose ir dėti į įkaitintą keptuvę su sviestu. Pakepti iš abiejų pusių ne ilgiau nei 3–4 minutes. Iškepusią mėsytę išimti iš keptuvės, uždengti folija ir palikti, kad neatvėstų.

Nuluptus ir apskritimais supjaustytus svogūnus dėti į tą pačią keptuvę su dar šiek tiek sviesto. Gražiai tolygiai apkepti, išimti ir leisti nuvarvėti ant popierinio rankšluosčio.

Į ta pačią keptuvę, kur jau yra nuo mėsytės ir svogūno likusių sulčių, įpilti sultinio. Dėti garstyčių, gardinti druska ir pipirais. Kad padažas taptų tirštesnis, galima dėti dar arbatinį šaukštelį miltų arba grietinės. Mėsą serviruoti apipylus padažu ir ant viršaus uždėjus keptų svogūnų.