GRUZDINTI PYRAGĖLIAI

INGREDIENTAI:

TEŠLAI:
3 stiklinės miltų
nubrauktas šaukštelis druskos
¾ stiklinės karšto vandens
šaukštas alyvuogių aliejaus
šaukštelis paruoštų garstyčių

ĮDARUI:
400 g maltos mėsos
5–6 pievagrybiai
morka
svogūnas
2 skiltelės česnako
druskos
pipirų
mairūnų

Užminkykite tešlą ir palikite kambario temperatūroje, kol paruošite įdarą. Sutarkuokite morką, susmulkinkite svogūną ir šiek tiek pakepinkite. Į keptuvę sudėkite maltą mėsą. Truputį pakepinę suberkite susmulkintus česnakus, paskaninkite druska ir pipirais. Išmaišykite. Tada sudėkite supjaustytus pievagrybius ir mairūnus. Gautą masę permalkite mėsmale arba lengvai sutrinkite trintuvu. Iškočiokite tešlą, išpjaukite skritulius, ant jų uždėkite įdaro, kitais gabalėliais uždenkite. Užspausdami kraštus formuokite širdeles. Virkite karštame aliejuje. Išgriebtus sudėkite ant virtuvinio rankšluosčio.